joi, august 16, 2007

Gladiator


Au trecut patru decade de cand carele de lupta alergau si sabiile straluceau pe marele ecran in drame epice despre timpurile trecute. Acum regizorul Ridley Scott readuce publicului de cinema bataliile glorioase din vremea romanilor intr-o poveste impetuoasa despre curaj si revansa.
Marele general roman Maximus (Russell Crowe) a condus din nou legiunile spre victorie pe campul de lupta. Odata terminat razboiul, Maximus se gandeste sa se intoarca acasa, la sotia si la fiul sau. Cu toate acestea, muribundul imparat Marcus Aurelius (Richard Harris) mai are inca o sarcina pentru general – sa-i transmita puterea.
Invidios pe Maximus, mostenitorul tronului, Commodus (Joaquin Phoenix) ordona executia sa si a familie sale. Scapand cu greu de la moarte, Maximus ajunge sclav si este antrenat ca gladiator in arena in care incepe sa-i creasca faima. Acum, vine la Roma cu intentia de a razbuna uciderea sotiei si a fiului sau ucigandu-l la randul sau pe noul imparat…Commodus.
Maximus a invatat ca singura putere mai mare decat cea a imparatului este vointa poporului, si stie ca se poate revansa doar daca ajunge cel mai mare erou al imperiului.


Un film exceptional, o poveste incredibila, dramatica, emotionanta si un actor desavarsit: Russell Crowe.Mai mult decat atat, o lectie de viata.Un film care pe mine m-a tulburat si care m-a facut sa plang, de fiecare data cand l-am vazut.Vi-l recomand.Urmariti-l!Veti plange si voi... :)

Gladiator sound-track:

2 comentarii:

Carmy spunea...

Intr-adevar foarte reusit filmul, mi-a placut.mersi ca mi-ai zis de el :D

•GreenDot• spunea...

da, filmele istorice sunt slabiciunea mea, le iubesc, dar nu asta voiam sa zic acum (oricum am soundtrack-ul in calc si il ascult mereu). Mi-am adus aminte de o faza de prin 2001 cand a aparut filmul si eram la mare. Am mers l cinema sa il vedem. eram vreo 4 familii, ditre care unii aveau o fata, Ioana. Si era la un moment dat o faza, pe la inceput, cand striga maximus "Roma victorioasa!". si da Ioana aia replica: "Aaa, Roma, adica Romania, nu?". Tin sa mentionez ca avea 12 ani.