duminică, iunie 07, 2009

AKCENT, numele sinonim succesului

Am avut "Ti-am promis" in 2001, a urmat "Prima iubire" si s-a terminat cu "In Culori", melodia ce da numele albumului de debut al trupei care a vandut peste 150.000 unitati si a luat disc de platina.
A urmat un alt super hit, "Buchet de trandafiri", piesa castigatoare la slagare Mamaia 2003.Balada "Suflet pereche" cred ca o stiu cu totii, fiind si astazi un imn al indragostitilor.
"Poveste de viata" si "Spune-mi" au schimbat un pic stilul trupei, dar i-au pastrat pe baieti in fruntea top-urilor, desi acestia renuntasera la colaborarea cu Marius Moga, compozitorul care i-a facut celebri si pe care l-au facut celebru.
In 2005 vine "bomba", iese pe piata albumul "S.O.S." cu super hit-ul "Dragoste de inchiriat" difuzat in heavy rotation pe toate posturile de radio si TV din Romania.Pe langa toate astea iese si o varianta in engleza a piesei, "Kylie", care e difuzata in circa 20 de tari europene si intra in topurile nationale si de vanzari ale respectivelor tari.
Daca va intrebati unde si cine sunt regii discotecilor, eh bine ati aflat rapunsul.In Romania, se numesc Akcent!"King of disco" si "Let`s talk about it" sunt hit-urile extrase de pe al 6lea album Akcent, "King of disco".
Urmeaza un nou capitol, Adrian Sana lucreaza alaturi de Marius Nedelcu la noul single, "JoKero", care intra direct ca no. 1 in top-ul MTV si ajunge sa stationeze 7 saptamani pe prima pozitie in Romanian Top 100 Airplay.Dupa aceea, baietii le ofera tuturor fanilor un "French kiss" de succes.
Desi Marius Nedelcu decide sa plece, trupa nu se destrama, ba chiar doreste sa dovedeasca celor care o credeau moarta ca inca exista.Adi lucreaza in studioul sau la "Stay with me", care o data cu aparitia ei ajunge no. 1 la Radio 21, Kiss FM, Pro FM, Radio Zu si in cele din urma multe saptamani si in topul national oficial, Nielsen Airplay Chart.In iunie, pe 6, adica aseara, trupa Akcent primeste premiul pentru Best Song, "Stay with me" e declarata cea mai buna melodie a anului.Si pe buna dreptate."That`s my name", un alt super hit, nu face decat sa confirme dependenta radio-urilor de Akcent, trupa care timp de 8 ani a fost constant in frunte, trupa care timp de 8 ani a avut mii de concerte, mii de aparitii TV si care nu s-a plictisit, inca mai face muzica buna, iar consumatorii de muzica stiu si apreciaza asta.

4 comentarii:

Papi spunea...

Ma bucur ca plecarea lui Marius nu i-a impiedicat sa continue proiectul Akcent.
Ma bucur ca au muncit mult la acest ultim album si ca au dat boom-ul cu "Stay With Me",o piesa foarte buna, foarte fresh, ca sa nu mai spun ca partea cu acordeonul mi se pare geniala .
Ma bucur ca au luat " Best Song 2009", si ca a batut piese gen "Hot", "Desire", "A beautiful day", "Single Lady" etc . Dupa mine, "Best Song 2009" este cel mai important premiul de la Romanian Music Awards, deci trupa Akcent are cu ce sa se mandreasca .

AditZa spunea...

O daaaaaaaaaaaa !!!

Lips of an angel spunea...

O nuuuuuuuuuuu !! =)) pe sistem nervos e.

M@ryw$ S. spunea...

Bha, e$ti nebun, dak Ti_ar citi cineva blogu` ar putea crede k e$ti fan Akcent !!