duminică, august 16, 2009

Deşteaptă-te, române !!!

Incep prin a spune ca nu imi amintesc si nici nu cred sa mai fi abordat pana acum subiectul politica pe acest blog. Totusi, in noiembrie in politicul din Romania se vor intampla lucruri importante. Sau ar trebui...
Dupa ce in 2004 romanii l-au ales pe Traian Basescu ca presedinte al Romaniei si al romanilor, acum la 5 ani distanta lupta pare sa fie mult mai apriga, dar tot cu Traian aflat in pole-position. Eu vad lupta asta ca o lupta intre Basescu si restul. E destul de clar ca actualul presedinte va ajunge in turul 2 si la alegerile din noiembrie, adversarul sau urmand a fi probabil Mircea Geoana (PSD) sau Crin Antonescu (PNL). Restul candidatilor, Corneliu Vadim Tudor (PRM), Principele Radu Duda (independent), Gigi Becali (PNG-in cazul in care se hotaraste sa candideze) nu cred ca pot emite pretentii de a intra macar in turul 2 de scrutin. Tot ce pot cere ei e sa intre in Parlament.
Recunosc ca am fost un fan al lui Traian Basescu din diverse motive. Desigur ca si el e ca toti ceilalti, smecherit si pus pe magarii. In 5 ani nu a demonstrat foarte multe, Guvernul sau fiind mai mereu pus pe scandal. Traian are insa si niste calitati extrem de importante in ochii oamenilor de rand, e comun, e direct, a avut o suvita tare draguta si adora sa se afle in multime, sa-i ia singur pulsul. Totusi, eu ca cetatean tot pe el mizez si in 2009. Si sa va spun si de ce: Geoana e o oroare pentru politicul din Romania, ca tot partidul sau de altfel. Crin Antonescu e baiat istet, are experienta, dar mi-e greu sa cred ca poate castiga alegerile, nefacand parte dintr-un partid atat de solid precum PDL si PSD. Si cand spun solid ma refer la multe chestii. Si cum spuneam, restul candidatilor sunt cantitati neglijabile.
Pana in noiembrie nu ne ramane decat sa asteptam, sa ne hotaram daca votam sau nu si in eventualitatea in care ne hotaram sa votam, sa alegem si o persoana demna sa ne reprezinte interesele in fata natiunii. E drept ca e greu de gasit o asa persoana, dar stiti cum e, unul tot e mai interesant, din toate punctele de vedere. Tot ce sper e sa nu ne gasim toti in postura cetateanului turmentat, si cu doua-trei zile inainte de alegeri sa tot repetam obsesiv intrebarea "Eu cu cine votez?"

2 comentarii:

Anonim spunea...

Salut,Adi!

Ma bucur ca nu renunti la dreptul tau constitutional,asa cum fac multi alti colegi de generatie cu noi.

Ma bucur ca te intrebi cu cine este mai bine sa votezi.Imi pare rau,insa,ca te pierzi in lupta lor.Ei au incercat sa creeze acest sistem,cu doua partide puternice,in care ceilalti sa se uite si sa puna bete-n roate daca poti.

Eu il sustin pe Crin.Cum ai spus si tu,are ceva calitati.Si intaresc ideea spunand ca are calitatile necesare pt. a ocupa locul de simbol al romanilor,caci asta trebuie sa fie presedintele tarii!

Da,nu are un partid puternic in spate,dupa modelul aripilor feseniste.PNL-ul nu are sforile necesare,nu are securistii,nu are autobuzele si nu cunoaste metodele subsolului romanesc politic.

Dar Crin are ceva ce nu au ceilalti si nu or sa castige niciodata:speranta! Am vorbit cu multi oameni de cand a devenit candidatul PNL si in fiecare am gasit speranta cand am vorbit despre omul Crin Antonescu.Este adevarat ca politicianul sta mai prost si o sa piarda voturi pt. ca nu este o fiara cum se asteapta romanii sa fie un politician.

Dar de ce avem nevoie?De un politician sau de un om?Eu cred ca avem nevoie de echilibru si asta putem sa obtinem decat de la un om.

Sper sa tinem legatura pana la alegeri si poate ca o sa gasim impreuna raspunsuri la intrebari. :-)

AditZa spunea...

Desigur Alex, cu cea mai mare placere tinem legatura.
Da, ai dreptate in legatura cu Antonescu, dar ti-am spus, cred ca tot Basescu va aduna cele mai multe voturi si va fi reales presedinte al Romaniei. Crin cred ca are sanse de abia la alegerile urmatoare, din 2014 sau cand sunt, pentru ca are timp sa-si pregateasca campania mult mai in detaliu, sa isi aleaga oamenii de langa el etc.