luni, noiembrie 17, 2008

Gica al nostru


Probabil ca unii dintre voi nu-si dau inca seama de care Gica pomenesc in titlu. Avand in vedere ca maine, 18.11.2008, Gazeta Sporturilor lanseaza pe piata un DVD "Hagi-volumul 1, Nationala", consider ca ar fi potrivit sa scriu si eu despre Hagi. Gica Hagi. Machedonul care a fost mai roman decat foarte multi dintre romanii aceia pur-sange, care pretind ca s-au nascut pe aceste pamanturi daco-romane.
Ce inseamna Gica Hagi pentru mine? Pai inseamna cel mai mare fotbalist roman al tuturor timpurilor, un jucator fabulos, inegalabil, comparabil cu Zidane, Platini, Cruyff ori Maradona. Un jucator de rasa, foarte tehnic, cu un sut uluitor, dribling ucigator, plus o ambitie si seriozitate duse pana la perfectiune.
Pe cat de mic avea numarul la ghete (doar 39), pe atat de MARE a avut piciorul stang. Din punctul meu de vedere Gica a avut cel mai stralucitor picior stang dintre toti fotbalistii care au pasit vreodata pe planeta Pamant. Golurile sale au fost esentiale pentru Romania, Steaua, Real Madrid, Barcelona, Brescia, Galatasaray.Mai presus de asta, multe dintre ele au ramas in istorie prin spectaculozitatea lor. Unul dintre ele, cel din `94 contra Columbiei ramane al 5lea gol ca frumusete al tuturor timpurilor. O performanta UNICA pentru un fotbalist roman. Unica este si prezenta lui Gica in topul celor mai buni 100 de fotbalisti all time, unde se regaseste pe 25. Fabulos, un roman este pe locul 25 intre cei mai buni jucatori care au existat vreodata. Sa ne gandim daca Gica era brazilian sau italian. Sau macar neamt ori englez. Probabil ca acum se regasea in primii 10 in acel top, caci daca vorbim doar de talent sportiv, cu siguranta Gica Hagi este mult mai sus de locul 25. "Maradona din Carpati" este supranumele primit de Gica, insa suporterii turci obisnuiau sa spuna ca nu Hagi este Maradona din Carpati, ci Maradona este Hagi al argentinienilor.
Ca roman, il iubesc pe Hagi, pentru ca este un bun national. Ca mare amator de fotbal, ii multumesc lui Hagi pentru tot ce a reusit pe terenul de fotbal. A dus fotbalul la rang de arta, a facut ca fiecare lovitura in minge sa semene cu un acord de pian, a bucurat milioane de inimi. Iti multumim GICA HAGI! Gica al nostru!!!

P.S.: sper ca poza de la inceput este sugestiva. Hagi a jucat mereu fotbal cu inima, nationala Romaniei fiind pentru el o mandrie, o onoare. Si si-a facut datoria cu varf si indesat...

Niciun comentariu: